Amikor én még kissrác voltam…


Ugyan emlékeim nekem már nincsenek nagyon erről a korszakról (pedig még TV-nk is volt még), de a mai reklám-dönping után üdítő változatosság ezeket a 80-as évek környékén készült reklámfilmeket nézni-hallgatni. Hurka, Márka, Traubi, Casco, Skála, Hajdú, OTP, Hemovit… nagy királyságok. Aranyba kéne foglalni Gergő nevét, hogy ezeket közzétette (és akkor már Gotha-ét is…). Szám szerint 242 videó figyel kint (ezekből az első fele a 101 reklámfilm c. híres – vagy annyira nem is? én mindenesetre sokat hallottam már róla – videókazettán jelent meg, Sas István rendezésében).

A youtube.com-on is van fönt néhány belőlük, de onnan nem lehet letölteni. Viszont postolni lehet : )

Update: gyors utánkeresés eredménye alapján a Magyar Nemzeti Filmarchívum és a Filmkultúra lapjairól ez a téma mintha elsikkadt volna… bár nem csodálkoznék, ha lenne valami olyasmi is, hogy Magyar Nemzeti Reklámfilm-archívum vagy Magyar Reklámok Országos Archívuma vagy ilyesmi. Divat…


2 hozzászólás a(z) “Amikor én még kissrác voltam…” bejegyzéshez

  1. Hali!

    Köszönöm a dícsérő szavakat Gotha nevében is. Hamarosan az összes reklám fent lesz a youtubeon is, már dolgozom az ügyön. :)

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .