Infobróker vizsga


Pénteken felcsörgött egy üzletkötő az ING-től, hogy nem érdekelne-e blablabla. Először kapásból vissza akartam dobni, de aztán gondoltam egyet, mert. Van egy szemináriumom, ahol információforrásokat kutatunk fel vállalkozásoknak (egyelőre folyamatban, úgyhogy többet még nem tudok mondani), és az én területem a tőzsde- és a bankszektor. Mivel az ING-ről hallottam már egyet s mást, így úgy döntöttem, hogy leülök tárgyalni:)

A Keltában folytatott beszélgetés viszont viccesen alakult. Hála a Milliók reggelire c. gazdasági műsornak (ahol sokat szerepelnek az ING-s „fiú”k is) és az eddigi tanulmányaimnak, gyakorlatilag semmi újat nem tudott mondani – az egyébként roppant kedves – fiatal hölgy, sőt. Simán fel tudtam neki sorolni az ING ágazatait, ráadásul, mint kiderült, az egész világról még én tudtam a többet. Aztán elmagyaráztam neki az egész infobrókeres dolog lényegét (ezzel kissé deheroizáltam magamat is, de üsse kő:), úgyhogy még egy névjegykártyát adott a sajátján kívül, hogyha lenne kedvem foglalkozni ilyen témákkal. Konkrétan arról lett volna szó, hogy az ING két bankot versenyeztet a céges hitelekért, a CIB-et és a Budapest Bankot, és mivel ezek a hitelek nagyon függnek a napi politikától (rendeletek, törvények stb.), ill. a gazdaságtól (árfolyamok, deviza-/valutaműveletek), ezért kell valaki, aki ezeket a paramétereket figyelné, és ez alapján mondaná meg a tutit. (Azért ennyire nem érzem magam profinak, tehát már csak ezért sem vállalnám, meg hát első a suli, utána bármi más – és ez csak levelező mellett működne.) Ettől függetlenül megmozgatta a fantáziámat, és jólesően kenegette az egómat (aminek mostanában szüksége is van rá…).

A végső poént pedig az adta meg, hogy kért általam ajánlott személyeket (sajnos nem tudtam ellenállni, de olyanokat adtam meg, akik úgysem foglalkoznak ilyenekkel – sőt, nem sok ismerősöm van, akiről tudom, hogy ilyen dolgokra vevő lenne). Aztán megkérdezte, hogy az egyik pincérnek (Zolinak) nem tudnám-e megadni a telefonszámát. Erre megkérdeztem a Zolitól, ő meg hanyatt-homlok hozta a számot. Szerintem ő másra számít, mint ami (van már párja a hölgynek), de remélem a potya kávét hamarabb fogom rajta bevasalni, mint hogy ez kiderül:)


2 hozzászólás a(z) “Infobróker vizsga” bejegyzéshez

  1. Szimpla tőzsdézés sokkal többet ér, mint az ING okoskodása. Amúgy nyúgdíj takarékossági
    lehetőségektől kezdve részvény vételig nekem
    is ajánlottak már mindent. Van is egy ügynök
    akit a mai napig nem tudok levakarni, pedig
    nem szorulok tanácsadásra :)

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .