A Piros Pöttyös az igazi

Bocsánat, csak egy gyors emlék, ami a Malackaraj tesztjét olvasva ugrott be, amikor tizenhét-nyolc éve, elsős voltam vagy másodikos, az általános iskolám (terézvárosikéttannyelvű-általánosiksolaésgimnázium, egylevegővel, aztán most már csak tűzraktér) egyik diákja – azóta sem tudom ki volt, de megáldja érte a Jóisten, azt tudom – a Három Kívánság című nagysikerű produkcióban nyert, méghozzá túrórudit, vagy 4-5 métereset, és csak hozták-hozták be az ebédlőbe, három asztalon fért csak el a gyönyörűség, és Dáviddal hordtuk szét az osztályokba, csak a csoki volt vagy 15-20 centi vastag (kétszer! ugyebár), és tálcán, hatalas csoki- és túrótömböket, és hülyére zabáltuk magunkat közben persze, és egy egész nap ette a nem tudom hány száz gyerek, és annyira szép volt, és azóta vágyom újra egy ilyenre.

Hüpp.

Image by eszter via Flickr

“A Piros Pöttyös az igazi” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Bakker Dani!

  Ekkora nyálas-könnyes meghatódás egy ilyen baromság miatt! Így húsz fölött már nekiállni nosztalgiázni. Infantilizmusnak hívják az ilyesmit, Dani. Vagy Daniella?

  1. ú, ez most magas labda, de a túrórudi emléke miatt megkegyelmezek neki, és még meg is köszönöm :D

 2. Szia Dani!

  Szembejött velem ma valahol a “három kívánság” kifejezés és rögtön az általad is (már kicsit régebben) emlegetett óriási túrórudi jutott eszembe. Az interneten keresve először egy ezt a blogbejegyzést (is) elemző írás (http://konyvtarinfosok.blogspot.de/2011/12/pottyos-az-igazi.html) jött szembe, majd az alábbi információk:

  A Három kívánság műsor port.hu-s bejegyzése:
  http://www.port.hu/harom_kivansag_harom_kivansag/pls/w/films.film_page?i_film_id=152500

  Illetve ugyanitt információ, hogy (idén!) február 28-án szombaton 9:10-kor, március 3-án 16 órakor illetve március 7-én 9 órakor leadnak az M3 tévécsatornán belőle részleteket.

  Mivel másfél évtizedig ment a műsor a tévében, nem hiszem, hogy pont az általunk élőben látott kívánságot ismételnék, de hátha…

  Üdv a távolból.

Hozzászólás