Tetszhalott töltőtoll újraélesztése

tollhegy áztatása ecetes vízbenMég édesapám ajándéka volt 16. születésnapomra az a rózsafa töltőtoll, amit szinte soha nem használtam, pedig megrögzött töltőtoll-mániás vagyok. Először kb. fél év után ejtettem le – természetesen heggyel – a linóleumra, aztán a hegycsere után már sosem lett az igazi, állandóan beszáradt, míg aztán végül teljesen megadta magát. Hiába minden áztatás, semmi nem használt.

8 és fél év töketlenkedés után meglett a megoldás: 10 percig ecetes vízbe kell áztatni a hegyet (az arány szerintem mindegy, én 50%-50% arányt használtam, saccra), aztán bő vízzel jól kimosni. Ennyi. Köszönöm, hogy elmondhattam.

Ui: eddig 5 év alatt kb. másfélszer annyi tollat hagytam el vagy törtem el. Kár belém, de ami a legdühítőbb, hogy a legutóbbi legfeljebb két hétig volt a tulajdonomban. Ha valakinek van tuti módszere töltőtoll-elhagyás ellen, ne tartsa vissza, ossza meg velem, mert már tényleg nagyon idegesít. Azt kikötöm, hogy nyakba nem kötöm.

2 hozzászólás “Tetszhalott töltőtoll újraélesztése” bejegyzéshez

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .