Nagy fehér papírlap

Megvan az érzés, amikor előttetek 20-30-50 fehér A4-es papír, egymáson, puha, fehér, sima (nem, nem “csíkos”, fűzött, ragasztott, spirálozott stb.), fogjátok a töltőtollat, ami szép, egyenletes, vastag és kék vonalat hagy, és elkezdtek írni, teljesen mindegy, hogy mit, jegyzetet, házi feladatot, levelet, esszét? Csak az írás öröméért, hogy szép, és ha még hülyeség is, megnyugtató az érzés, hogy az oda lett téve, és én csináltam.

(Na jó, elég lesz a nyálas csöpögésből, cserélhetem a billentyűzetet. És amit itt szépnek, esztétikainak írok, az kicsit intellektuális is, szóval a totális nárcizmust meghagyom másnak.)

Szóval valami ilyesmi kéne Ubuntu 9.04-re. Vagy web2-re. Vagy bármire, csak nyújtson minimális esztétikai örömöt is az, hogy valamit létrehozok a képernyőmön. És ez az öröm rugdosson át azokon a problémákon, amik útközben annyira szeretnek belevágni egy másfélnapos konga-révületbe.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .