Ubunchu, avagy a linux-manga


ubunchuAnnyira még nem kapott el a manga/anime-láz, bár egyszer-kétszer kóstolgattam én is (Cowboy Bebop örökre megmarad, Yoko Kanno a legtutibb). Ehhez képest maximális lelkesedéssel vetettem rá Bodzás Fanta találatára, az Ubunchura, ami manga stílusban örökíti meg a lehető legtöbb közhelyet, amit az operációs rendszerek fantaikusai el szoktak lőni egy-egy kiadósabb flamewar során. Ráadásul a humora is olyan, aminek az értékeléséhez nem kell semmiféle kockaság, bőven elég némi laza hozzáállás (tehát aki elegáns poénokra vágyik, az nézelődjön másfelé). A lényege úgyis az, hogy az Ubuntut hozza ki győztesnek.

Tessék nekiesni, van angolul, japánul, spanyolul, franciául, olaszul, portugálul, kinek mi fekszik. Kíváncsi vagyok, mikor lesz belőle magyar verzió (nekimennék én is, de szerintem belémkötnének, mint a betonba a linukszos megmondóemberkék, úgyhogy szívjon vele más). Mert pl. kitűnő ötlet lehetne ezzel osztani az igét akár könyvtárakban is.

És végül még egy kis ízelítő, hogy milyen az amikor nagyon jó egy anime:


6 hozzászólás a(z) “Ubunchu, avagy a linux-manga” bejegyzéshez

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .