Találkozzunk a B1-es első kijáratánál


A 7. kerületben egyre jobb hely. Kezdjük az előző bejegyzésben említett listával, aztán folytassuk az „ingyen” közwifivel, és fejezzük be a nagy rakás bringaparkolóval az utcákon. (És még meg lehetne említeni a pár éve kirakott külön csikkes dobozokat, amikhez jelenleg nem elég felnőtt a társadalom, legalábbis képtelen megéretni, hogy a papírzsepi, cigisdoboz, sörösüveg(!) elhelyezése szempontjából  nem igazán szerencsés választás, meg azért néha üríthetnék is őket…)

De szerencsére ezzel nem fújt ki a lendület. Random nyugat-európai városhoz hasonlóan januártól hivatalosan is be lehet hajtani biciklivel az egyirányú utcákba szemből, lesznek nagy és figyelemfelkeltő útburkolati jelek (én speciel nem csak ezt, de mindent rávésnék az aszfaltra: naaagy stopok és macisajtok, pirossal kiemelt gyalogátkelők, sárga sráfok a kereszteződésben… hihetetlenül hangzik, de ezek nélkül mintha nem lennének szabályok), előretolt bringás dokkok kialakítása, felvezetősávval – az RTL híreken van vastagon az anyag.

Ráadásul ezt 7 (mindjárt csak 6) év múlva akár egyenesen a bringasztrádáról lehajtva tehetjük meg, már ha bejön a budapesti polgármesterek (na jó, Erzsébetváros, Zugló és Óbuda) kezdeményezésére a biciklis sztrádahálózat.

Kép a Kerékagyról lopva
Kép a Kolbászból kerítést! stúdió lapjáról lopva

Egyébként az egészért a Kolbászból kerítést! stúdió is felelős, akinek már említettem a nyuszis-cicás lakatolóit, és nekik köszönhetjük a 7keres bringatárolókat és tájékoztatókat is (amiknek az elhelyezése azért sok esetben nagyon nincs átgondolva, és valami tető sem ártana föléjük, egyébként nagyon rendben vannak).

Már csak azt kéne elmagyarázni a bringás hölgyeknek/uraknak, hogy baromira nem szerencsés éjjel kivilágítatlanul sötét mellékutcában tekeregni. Mert akkor esetleg jön Dani autóval, és majdnem átmegy rajtuk, ami gondolom nem hiányzik nekik sem, mert nekem biztos hogy hátamra púp.

Ahhoz képest, hogy pár éve mekkora szenvedés ment az egész biciklis téma körül, nagyon be lett indulva a gépezet. Szerintetek a gazdasági válság vagy csak szimplán fejlődési folyamat okán tartunk itt?

Budapest szeret téged. Meg a bringádat is. De leginkább téged a bringádon. (Csúnya plágium.)

via Kerékagy


Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .