Ubuntus jóságok


Az Ubuntu Story simán elmenne bármelyik nagymenő promós oldalának, csak pislogtam, hogy ilyen szép nincs, pedig kifejezetten rühellem a sötét alap/világos betű felállást. A koncepció egyébként az, hogy bárki megoszthatja Ubis élményeit, benyomásait a flexibility, speed, simplicity, appearance, stability, freedom, security, community témakörökben.

ubuntu

A másik dolog, amiről mindenképpen akartam írni, az a SZTAKKER, a Sztaki szótár kereső. Simán beül a panelbe, onnan egy kattal pedig a teljes Sztaki szótár állományt (magyar, angol, német, francia, holland, olasz, lengyel) el lehet érni. Amióta fent van, szinte minden nap használom.

Pár funkciót, módosítást azért még kibírnék: jobbklikkes kontextmenübe való beépülés, offline mód (bár érthető, hogy nem engedik letölteni a szótárakat), kicsit intelligensebb interfész (nagyon jó a tabozás, de kezelhetne gyorsgombokat – pl. a Firefoxos navigációs billentyűparancsokat: Ctrl+…), és ez is olyan mint szinte az összes Gnome panelos cucc: ha kétszer nyomsz az indítóikonra, akkor kétszer indul (csak ha a futáskor az értesítési területen megjelenő ikonra kattintasz, nyílik ki – csukódik be a helyzetnek megfelelően).

A program Zakál Zsolt munkája.

,

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .