Segítséget szeretnék kérni

Kedves etnikailag és társadalmilag halmozottan hátrányos helyzetű felebarátaim (a szomszéd bácsi valószínűleg akaratlan, de annál aktívabb közreműködésével*) megszabadítottak a laptopomtól, a telefonomtól, az MP3-lejátszómtól és a pénztárcámtól (minden iratommal és a kedvenc BKV bérletemmel, ofkórsz). Legalább a fényképezőgépem maradt.

Ezért egyrészt akivel telefonálni szoktam, az tudja, hogy a facbookra és a wiwre felraktam a régi-új számomat, másrészt (special for Gica) az eddig folyóban lévő ügyeimet most kicsit felfüggesztem. Aztán majd ha megnyugodtam, akkor folytatok mindent.

Addig is: mivel a laptop eléggé alapvetően nagyon fontos munkaeszközöm és lételemem, ezért ha valakinek esetleg van egy félretett gépe, vagy tud ilyenről, akkor szánjon meg vele egy-két hétig :) Ígérem, vigyázok rá!

Köszönöm.

Update: feljelentés megtéve, frankón. Kb nullát ér, azt vágom. A környék számítástechnikai boltjait bedrótoztam, ez max 0.5% esély. Szemben pedig van egy fegyverbolt. Tele géppuskával. Kár hogy légpuska mind, azt hiszem. De csak úgy sétafikálni egyet a sok turkász között nem lenne rossz vele… meg hát azért ereje ennek is van. Valakin nagyon levezetném ezt a hetemet.

Az iratok meg meglettek. Az öcsém kabátjának zsebébe dugták bele. Ez ilyen fejvakarós téma, szerencsére legalább a felét visszaadták a kártyaletiltási díjnak (a dombornyomottat nemzetközileg kell, 10 ropi helyből). Még a BKV bérlet is meglett. Most már csak az új bankkártyát kell megvárni, mert azt már csak lyukasztani lehetett.

Update2: az új laptop problémája megoldódni látszódik. Kirakom a szomszéd bácsi sztoriját, mert annyian kérték. Lesz benne vér, agyvelő szóval kiderül, hogy igazából mindenki hülye volt.

* Az van tehát, hogy a lakás, ahol lakom az öcsémmel, egy külső ajtávól is el van zárva, ami a folyosót zárja le a lépcsőház felől. Ezen a gangon van 2 lakás, a mienk, meg ez a szomszéd, aki kb 60 éves és az ő még idősebb édesanyja. Namármost mindketten kicsit lököttek- na jó, nem kicsit. A bácsi hajnali 3kor kitalálta, hogy lehozza a padlásról az egyik polcunkat, ami ideiglenes helyhiány miatt került oda. Azt ne kérdezzétek, hogy ő ezt hogy gondolta, meg hogy miért mondta azt, hogy ő igazából a pincéből hozta fel (a negyedikre), hogy szét ne menjen (hozzátenném, h a pincében egy fából készült bútor kb fél napig bírná…).

Mivel saját bevallása szerint nem szereti hogyha idegenek látják, ezért szépen bement a lakásukba a fürdőbe, amikor látta, hogy 1-2-3-4 (eddig nem sikerült kétszer ugyanannyi embert mondania) vadidegen mászkál a házban, és persze a lépcsőházi ajtót tárva-nyitva hagyta. Mi meg ugye pont azért nem szoktuk zárni, mert a külső úgyis zárva van. Ráadásul pont az öreg néni szokta állandóan figyelni, hogy bezártuk-e, és ha véletlenül nyitva hagyjuk, mert 5 perc múlva úgyis megyünk el, akkor rögtön lecsap, és bezárja…

És míg a bácsi a fürdőjükben bújkált (nem, én sem próbálom meg vizualizálni…), addig besurrantak a lakásunkba, és elvitték a fent nevezett tárgyakat. Ez van.

6 hozzászólás “Segítséget szeretnék kérni” bejegyzéshez

  1. Egyet föl tudok ajánlani. Nem egy nagy szám. Minmálprogramra jó. :( Acer 2.0 GHz, 256 SDRAM 30 GB HDD.

    Üdv. K.

  2. Remélem, időben letiltottad a kártyádat! A sors iróniája, hogy jó nagy késéssel azt hiszem, éppen aznap utaltam át szerény támogatásomat a Klognak… Lehet, hogy mindennel együtt ugrott az is?!

  3. baszics, részvétem! ismerősöm lakásbetörése után katonásan fizetett a biztosító, de akkor gondolom itt nem volt ilyesmi.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .