Csemegézés


  • Vettem a MOMÉn selejtezett nyomtatót. Önmagában nem túl érdekes, de kifejezetten vicces volt hazafelé a BKVn az emberek reakciót figyelni, ugyanis az esőtől védendő, beleraktam a legközelebb bazi nagy nejlonzsákba, ami történetesen egy sárga zacsi volt, bazi nagy biohazard és Vigyázat! Fertőzésveszély! emblémákkal és feliratokkal volt dekorálva.
  • Tegnap édesanyám volt az OSZKban (figyelem! ősbölcsész, aki csak és kizárólag kutatni megy könyvtárba). Kijelentette, hogy soha többet, annyi idegesítő baromság van (biztonsági rendszer, kérőlap kialakítása – GUI, hehe -, végül pedig az, hogy tök más könyvet kapott egy órás szenvedés után…). No comment.
  • Ádámtól kaptam egy tippet, amire (bocsánat) csak egy húbazmeg jutott az eszembe. Robottitkár.
  • Kedvenc témám: WordPress Help Sheet (PDF). Csak annyit tudok hozzáfűzni, hogy a falamon legfelülre került. Megy egy a munkahelyemre is. Van egy WordPerss Reference Guide is, szerintem ha csak gyors ellenőrzésre, keresésre van szükség, messze használhatóbb a Codex-nél. (Utálom, hogy még mindig nem álltam neki a Scriblionak, ne haragudj Sanyi, igyekszem! :)
  • Másik kedvenc: az eprints3-al kapcsolatban folytatott gúglizások folytán sikerült kihalásznom a pocsolyából a NIIF – IPSZILON (Ingyenes Programok SZeminárIum és LabOratórium, Niif szervezésben) projektet. Megvan az olvasgatnivaló az UML mellé jóideig…)
  • Az MLS is szerveződik szép lassan, és remélem, hogy az újonan kialakuló párbeszédek hasznosak lesznek. No de majd meglásmeglátjuk. Gyertek! (Ennek kapcsán jelezném, hogy kicsit bővítettem a KonferenciaKlog tudnivalók részét…
  • Valaki meg tudja mondani, hogy a FF-om miért tűnteti el a WP vizuális editorját? Van Flock meg most már Pidgin is, de még mindig ez a legotthonosabb… Igaz, most már marha gyorsan tudok HTML tageket írni… :P És ha már help, valaki tud használható magyar guide-ot Scribushoz abszolút kezdőknek? Update (11.12.): az AdBlock volt a ludas. A francba. :(

4 hozzászólás a(z) “Csemegézés” bejegyzéshez

  1. Kapcsold vissza a profilodnál a „vizuális szerkesztővel nyíljon meg bla-bla” dolgot… ;)
    A Robititkár linkje nem jó.

  2. Nem az a hiba. Csak a saját kis megszokott böngészőm teszi ezt velem, másutt működik a dolog. (Lehet, h egy plugin…)
    A Robottitkár linkje jó. :D

  3. A könyvtárhasználó nem ért a könyvtárhoz, ezért ne mondjon véleményt! — félek, ez lenne a reakció :-(

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .