A nap vége


Az olvasók utóhada (had? haha, este inkább buli és pia van, mint könyvtár…) is eltűnt már (végre, mondatja bennem a kisördög), a Scissor Sisters bizonygatja nekem, hogy Everybody Wants The Same Thing (tökéletesen egyetértek vele), lassan lehet készülődni haza… (Röpke óra buszozás és metrózás, esetleg mindkettő kiváltása villamossal, örök dilemma.)

De legalább a mai nap sem ment hiába el. Az Ádám által megénekelt Wufoo-val barátkoztam, nagyon baba, de ez is fizetős egy idő múlva, hogy rohadna meg. Aztán az új honlapon pofozgattam még kicsit, a Lamson Library honlapja alapján támadt az az ötletem, hogy a heading bold nélkül is lehet szép… és az is. Valamint egy nagyon egyszerű WP függvénnyel (? – de olyan szép szó, és pont ez a fele nem szokott menni sohase) sikerült megoldanom egy oldal csak júzerek általi láthatóságát (ezért a mondatszerkezetért megérdemlem a bitófát), amin pedig mennyit filóztam anno, elég ciki. (De jó a pap, és messze még a vég.) Kóstolgattam egy Book Review írós plugint, de messze nem az igazi… Már régi kérdés bennem, hogy ha ennyi könyvtár használja a WP-t, miért nincsen kifejezetten könyvtári plugin/téma, de valószínűleg a pluginek bőven kielégítik az amerikaiakat, mert arrafelé nagyrészt mindent elvégez az IKR (na jó, a gép részét), így csak elég ritkán jut olyasmi az eszükbe, mint a szerencsétlen magyar kollégájuknak. Na de majd. Lesz nemulass. De atyaég, hogy hány ember fogja rámondani az arculatára, hogy jó, azt még csak nem is sejtem… A MOMEK nevet már megtorpedózták, pedig szerintem (kis gyökér vagyok, tudom, de akkor is) nem lenne rossz brand. A kollégáknak is tetszett, de hát felsőbb érdekek… Végül a Netvibes-szal szórakoztam egy jót, most ott van 1000+ hír, tizedannyi feedben, mint pár órával előbb gondoltam volna. Aktuális feladat, hogy ezt akkor most hogy is lehetne hasznosítani könyvtárilag. Biztos állati triviális, és az e-ngine (meg a gazdája) is kapásból vágná a választ. De most kicsit gondolokodom is (mármint a hogyanon – hova, mennyit, ilyenek – már ha valakinek van ötlete, tapasztalata).

(SzélAljegyzet: pár éve, az indulás környékén magam is buzgón használtam a Netvibes-ot, aztán kikoptam belőle, de most nagyon tetszik ez a cucc, az iGoogle vagy mihalál eléggé le van maradva hozzá képest… ja, a Picasát nem csekkoltam le rajta, de nem csodálkoznék, ha nem lenne.)

A nap sokkja a Street magazin „új” száma volt, a lényege, hogy egy metropoliszban (London) mászkálnak, és aki nem farmer-póló kombinációt hord, lekapják. Úristen, állati beteg emberek vannak, de őrült nagy az egész. Sajnos jövőre nem fog már járni.

A klog vonalon ma nem sikerült (eddig) nagyot alakítanom, most már azon dolgozom, hogy az egyes témákat felismerjem név alapján, hogy mi kihez tartozik (azaz írja ki a könyvtárnevet minden esetben, ne csak akkor ha két azonos nevű téma van, de különböző könyvtárban – úgy sejtem az egész pár [del] nyomogatásba fog kerülni, de meg kéne keresni…). Gondolom, senki sem lenne boldog tőle, ha a témáját bárki használhatná a klogon (bár nem olyan a társaság, de jobb a békesség).

És hogy szóljak egy olyan dologról is, amiről beszámolni kötelesség-szerű (én annak érzem): a Pataky István Szakközép könyvtárosai összeszedték a hazánkban található integrált könyvtári rendszereket és azok jellemzőit. 6 részben, mind a 11et (1, 2, 3, 4, 5, 6). Ugye milyen jó nekünk, hogy ennyi van? Ja, és heti idézetük most így telitalálat: „ha az emberi agy olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, akkor olyan egyszerűek lennénk, hogy nem tudnánk megérteni” (E. Pugh) Gyász.

Most pedig gyűlölni fogom a világot hazafelé, mert már napok óta képtelen vagyok elemet venni az mp3 lejátszómba, így nem szól állandóan a fülembe zene. Szörnyű… És most viszek magammal papírt, tollat, rajzolok új blogot…


Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .