VPN az ELTE-n

Ha már ennyire belelendültem az írásba: az ELTE Egyetemi Könyvtár VPN-elérést biztosít az egyetemi polgároknak.

Új kedvenc megjelölésem a könyvtárosokra: User Support Manager.

Az oldalsávban változtak a dolgok.

Kis hangyák nyüzsögnek a fejemben.

3 hozzászólás “VPN az ELTE-n” bejegyzéshez

 1. Királyságosság! Akkor ezek szerint ha jól értem, otthonom NAVA-ponttá fog válni. (EBSCO hozzáférés még egy ámerikánus könyvtári kártyából jön :)

  Azért vicces, hogy a html form-ot kinyomtatva kell az infó operátori akármicsodához vinni.

 2. Az. Viszont én visszaélve a munkahelyem lehetőségeivel, faxon küldtem el. Oda nem szeretnék elmenni jóideig, szívtam arra felé jó pár órát.

  Igen, akár NAVA-ponttá, bár pont ez problematikus, a debreceni konferencián megtudtak okán. De mindegy, én csak örülök neki : D

 3. Örömmel olvasom, hogy az ELTE végre meglépi ezt a régóta aktuális lépést. Alapvető lelnne az összes egyetemen/főiskolán a szabad elektronikus információ hozzáférés a campus falain kívül is.
  Mellesleg Szegeden az ELTE-s hez hasonló VPN-t pont az Egyetemi Számítógépközpont nem enged megcsinálni…
  Más kérdés, hogy célzott adatbázisok előfizetésével akár karonként is lehetne VPN, így sok pénzt lehetne spórolni. Az EISZ, EBSCO általános adatbázisok, de sok olyan van amely egyetlen tudományterülethez kötődik. Így azok is szolgáltathatóvá válnának, azokank akikhez szólnak, s az előfizetési díj is alacsonyabb lehetne, mint általános campus licenccel…. A NAVA-t pedig végre el lehet kezdeni használni, annak is az lenne az értlem, hogy ne az egyes intézményekben átlag 1-3 terminálon fusson. Mert hogy így abszolút nem hasznosul a beleölt rengeteg állami pénz, ha összesen országosan pár száz ember tudja VPN nélkül használni.

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .