Dobpergés, trombitaszó, és…


Hölgyeim és Uraim.

Nem tudom, hogyan kezdjek hozzá.

Meghatottság szorongatja torkomat.

Ez így mégsem jó, tiszta nyál, és nem is igaz. Semmiféle meghatottság, még kevésbé torokszorongató érzés.

Szóval az a nagy helyzet, hogy itt az ideje a KLOG.hu átadásának. Április elseje olyan jó időpont, lehet majd rá emlékezni, meg ilyenek.

Az nekem vérciki, hogy elég béta még. Egy csomó helyen buktam bele a karakterkódolási problémákba, rohadjon ki a foga annak, aki kitalálta.

Köszönöm Istennek, anyukámnak, és legeslegelső sorban Ádámnak, aki gyakorlatilag kitöltötte a vázat, megépítette egy rakat munkával az oldalt, inspirált, ötletet adott, hajtott és mélt írt. Rááldozta nagyon sok idejét és energiáját. Köszönöm. És köszönöm mindenkinek, aki megpróbált megérteni és segíteni, esetleg ő maga is indított a KLOG.hu-n blogot, hiszen ez is egyfajta kiállás mellette, és az egész ügy mellett (a mellettem itt rossz szó is, hiszen szinte csak egy-két embert ismerek személyesen, akár csak a KLOG-ról is).

Tehát: a KLOG.hu portál, van benne DokuWiki és WordPress (na, itt jön a latin vs. UTF vs. ISO ugyebár) és fórum (ami még nem megy). Minden kloggert nagyon szeretnénk, ha regisztrálna, és hozzájárulna a tartalomfejlesztéshez, mert hát ugye magunknak (itt én mindig a szakmára gondolok) csináljuk.

Én a magam részéről messze nem álltam le a dolgokkal itt, még rengeteg terv, ötlet mászkál a fejemben, amiket szeretnék megvalósítani. Remélem, mihamarabb be tudok számolni újabb és újabb eredményekről.

Szép estét, szép hetet.


3 hozzászólás a(z) “Dobpergés, trombitaszó, és…” bejegyzéshez

  1. Bal oldallal szimpatizálok, de a Lenines szöveg undorító!Lenin egy gyilkos.

  2. a wiki főoldalába néztem bele firefox-szal (http://www.klog.hu/index.php?option=com_openwiki&Itemid=42)

    itt például a forrásban iso-8859-2-t próbáltok megadni, de a böngésző nem tudja értelmezni, a default UTF-8-on jelenít meg mindent. nem csoda, mert ez van benne:
    content=”text/html;>charset=iso-8859-2″

    hogy kerül oda az a kacsacsőr? szerintem normál esetben ilyesmi lenne:
    content=”text/html; charset=UTF-8″

    ha kézzel átkapcsolom a megjelenítést iso-8859-2-re, akkor pl. a bal oldali menü már jó, megjelenik rendesen, hogy „Kezdőlap”, viszont akkor meg a szövegek mennek teljesen gallyra – feltehetőleg azért, mert ott meg UTF-8 van megadva a wikinek vagy a wiki adatbázis-kapcsolatának.

    hátha segítettem.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .