OpenWP @ KLOG.hu

Az új KLOG.hu – talán nem titok – valószínűleg Joomla!-ra, mint egy nagyon megbízhatónak és kezelhetőnek bizonyult motorra fog épülni. A blog.KLOG.hu marad WP-n, mert a bloghoz ennél jobbat nem tudok elképzelni. Viszont a kettő tök jó lenne, ha együtt futhatna, enélkül is már szét vagyunk csúszva eléggé (közben egy WP-MU projekt is futott a háttérben, katasztrófális eredménnyel, aminek köszönhetően a .htaccess – is – megmihálylott).

joomlalogoEhhez keresgéltem megoldást, amikor felbukkant előttem az OpenWP projekt. Marko Schmuck készítette azt a komponenst, ami szinte tökéletesen integrál egy 2-es szériájú WP-blogot Joomla! alá. Gyakorlatilag felrak egywplogo komplett motort a Joomla! /components könyvtárába. Az admin ablakban pedig a komponensek közül kiválasztva a JD-Wordpress-t, egy hamisítatlan WP környzeteben találjuk magunkat. Innen nem kell sok finesz hozzá, hogy a Settings > General fülben (angol nyelven érkezik a vadiropogós blog) átállítsuk a megjeleníteni kívánt blog URL-jét, utána pedig a könyvtárat kikeresve és a wp-config-ot megmacerálva a table prefixet és a nyelvet.

dokuwikilogoMost már csak azt kéne meglelni, hogy miért vágja haza a karakterkódolást a menüben az implementált blog… (Ezzel együtt hálát adok az égnek, hogy nem olyan súlyú a gondom, mint Moshinak.)

Kiegészítés: a Wiki-terv is már régóta megy (gyakorlatilag a KLOG.hu-val egyidős), úgy néz ki, az OpenWiki megoldja ezt a gondot is (DokuWiki integrációja, ami már amúgy is létezett/létezik itt).

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .