Minőség, tetszik tudni

A lentebb emlegetett Leningrad MP3-ainak minőségéről jutott még eszembe Mostar, ahol a bazársor valamelyik végén sikerült egy zeneboltra találnom, ami tömve volt mutatós anyaggal. Volt ott bosnyák hápháptól kezdve horvát népieskedésen át török reszelésig minden. Éppen örömsikkanásokkal ajkamon túrtam volna közéjük, amikor valami gyanús tűnt fel. Meg nem tudtam volna mondani, hogy mi az, talán az eladó túl széles vigyora, vagy a CD-k tokján lévő feltűnő repedések, én nem tudom. Mindenesetre szörnyű balsejtelmem igazolódott, amikor kinyitottam az első tokot, és egy echte alkoholos filccel feliratozott másolt CD vigyorgott rám. Sajnos lassú voltam, és mielőtt meg tudtam volna moccanni, az eladó máris kitépte a kezemből, és már nyomta is befele egy elég ormótlan, viszont a csilivili ócskaságok minden kellékét felvonultató (kis ledek, villogó, prüntyögő gombok, éppen hogy csak kihajtható ki diszkógömb nem volt a tetején) hifibe, és megkezdődött életem egyik legszörnyűbb zenei “élvezkedése”. Ugyanis kedves vendéglátóm úgy vélte, hogy az ajtó azért van kitalálva, hogy ő azt pont kitöltse csöpp 150 kilójával. Mit tesz isten, adott szituációban még igaza is volt. Nos, az első szám kb. fél percig ment, aztán elkezdett akadozni. Csúnyán, és a többi sem volt jobb, sőt, ilyen szart rég hallottam kifejezés jut azóta is csak az egészről az eszembe. A boltos csöppet sem zavartatta magát, buzgón magyarázott bosnyákul, tekeregette előre-hátra a CD-t a távirányítóval, én meg izzadtam és bólogattam. Végül kínomban egy vífílkosztetet nyögtem ki (akkor még a németben jóval jártasabb voltam), és míg az ürge örömtől ragyogó arccal odalépett a kasszához, hogy lefolytassa az évezred üzletét, megléptem. Azóta nem jártam arra, és nem is tanácsolom ;)

Egy gondolat “Minőség, tetszik tudni” bejegyzéshez

  1. látszik, hogy lúzer volt. a vifílkosztet kérdésre a balkáni kereskedők csak úgy pofára szoktak árat mondani, mármint hogy mennyit néznek ki belőled, nem pedig hátramenni árlistát böngészni. amúgy is, nem mindegy az ár, ha minden cd másolt? konstans a költség : )

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .