3 thoughts on “Lustaság”

 1. helló! ilyen remek kis kézisegítséget be is lehet valahol szerezni? nem kapcsolódik, de: ismered a könyvtári titkokat? mi ez a 17-mizéria? kb azóta nem értem, hogy kivettem életem első könyvét, ami hosszabb volt mint 17 oldal…

 2. szia
  legközelebb ezekről a helyekről lehet beszerezni (a többi itt):
  ITALY (RETAIL PRICE APPROX. Euro 3)
  distributed by TECHTIONARY (http://www.thumbthing.it)
  GERMANY (RETAIL PRICE APPROX. Euro 3)
  BUNT BUCHHANDLUNG (Cologne/kohln)
  STERN VERLAG (Dusseldorf)
  UNIVERSITATS BUCHHANDLUNG (Dusseldorf)
  BUCHHANDLUNG DEGENHARDT (Monchengladbach)
  17 mizéria: moshi-moshi lapján, a kommentek közt, de idemásolom, hogy megmaradjon:
  "azért 17 (és utána – állítólag – minden 99. oldalon, bár ez az én számításaim szerint nem helyes, de mindegy), mert az ívek így vannak összefűzve. bizonyos megfontolások pedig azt írták elő, hogy minden ívre kerüljön pecsét, ne pedig minden lapra. (a bizonyos megfontolás nem tudom mi, de biztos, hogy pénzügy szempontok is közre játszottak benne – magyarán drága a tinta és a munkaidő:)"
  mindehhez csak annyit, hogy 4 évnyi könyvkötészeti tapasztalatom szerint tényleg nem 100 oldal van egy ívben (ezt meg lehet nézni, a lapok alján vannak az ívjelzetek, az ívhatárokon). bár lehet, hogy ez csak annyit jelent, hogy nem készítettem 100 oldalasnál nagyobb könyvet:) (de kötni kötöttem, az tuti.)

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..